Kategorier
Utdelning

Snart är det utdelningssäsong igen

För en utdelningsinvesterare går vi snart in i utdelningssäsong och tiden att skörda. Även om vi de senaste åren har fått fler utdelningar spridda över året är våren den mest utdelningstäta.

Ränta på ränta-effekten

Varje år blir jag lika förundrad över hur årets investeringar i aktieportföljen betalar av sig i större och större utdelningar. Allt enligt den fantastiska formeln:

Nyinvestering + återinvestering av utdelning + utdelningstillväxt = ränta på ränta

Även om man inte har så mycket pengar över varje månad för investeringar i aktieportföljen så bidrar ränta på ränta-effekten ändå till att portföljen växer exponentiellt.

Framförallt är det återinvestering och utdelningstillväxten som kommer ge raketbränsle till portföljen.

Den årliga utdelningstillväxten globalt brukar ligga på mellan 5-7 %. Jämför det med ditt lön där man sällan får en löneförhöjning på 5-7 % årligen.

Vill du veta mer om min utdelningsportfölj hittar du den här. Jag har också tagit fram en utdelningsguide där du kan läsa mer om utdelningar och utdelningsinvesteringar.

Kraften bakom snöbollseffekten

För att verkligen förstå kraften bakom snöbollseffekten så kan man lyfta fram Warren Buffett som exempel. 95 % av hans förmögenhet har skapats efter att han fyllde 65 år.

Det är helt galna siffror och svårt att själv förstå vilken kraft ränta på ränta-effekten har när snöbollen väl har satts i rullning.

Utdelningssäsongen 2023

2023 års utdelningssäsong är efterlängtad!

Det finns fortfarande många kvalitetsbolag som fortfarande är förhållandevis billiga och nedtrycka efter förra årets stora nedgång.

Som utdelningsinvesterare får man passa på att investera när aktier fortfarande är prisvärda. Det lägger grunden för en större framtida snöboll!

Fler blogginlägg

Du hittar fler blogginlägg här >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *