Kategorier
Investeringar

TSMC rapporterar stark tillväxt under första kvartalet för 2024

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), världens största tillverkare av halvledare, presenterade idag resultat för det första kvartalet 2024.

De hade ett imponerande kvartal drivet av den ökande globala efterfrågan på mikrochips, framförallt inom smartphones till AI-teknik.

Ökad nettovinst och tillväxt

TSMC rapporterade en nästan 9 procentig ökning av nettovinsten för det första kvartalet 2024. Det påvisar deras otroliga tillväxt och den avgörande roll företaget har inom halvledarbranschen i hela världen.

Ökande intäkter och positiva prognoser

Intäkterna för det första kvartalet ökade också med 13 procent jämfört med föregående år. De förväntar sig också en 27,6 procentig ökning av intäkterna under det andra kvartalet

Fortsatt dominans inom tillverkning avancerad chip-tillverkning

TSMC:s position som ledare inom avancerad chip-tillverkning är fortfarande ohotad. De tillverkar fortfarande hälften av världens produktion av kiselchips. De har också väldigt prominenta kunder, bland annat Apple och Nvidia, vilket också påvisar deras status som en viktig leverantör inom det globala tekniska ekosystemet.

Geografisk expansion

Trots deras dominans har TSMC utmaningar, särskilt när det gäller den geografiska koncentrationen av sina produktionsanläggningar på Taiwan. Framförallt är det hot från Kina och jordbävningar som gör att de har tagit fram ganska ambitiösa expansionsplaner, bland annat genom att bygga en ny fabrik i USA och Japan.

Fler blogginlägg

Du hittar fler blogginlägg här!

Obs ingen rekommendation! Gör alltid din egna analys innan du investerar i en aktie! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *