Kategorier
Investeringar

Nordea Bank överträffar förväntningarna och levererar ett starkt första kvartal för 2024

Nordea Bank presenterade idag sitt kvartalsresultat för första kvartal 2024. En riktig pangrapport och en imponerande inledning på året. Trots den stökiga omvärlden lyckades de bibehålla en stabil affärsaktivitet och överträffade förväntningarna på flera delar.

Starka intäkter och rörelseresultat

Nordea redovisade totala intäkter på 3 085 miljoner euro, vilket låg i linje med analytikerkonsensus. Rörelseresultatet var högre än förväntat och uppgick till 1 763 miljoner euro, en ökning med 12,2 procent jämfört med föregående år.

Stabil affärsaktivitet och lönsamhet

Frank Vang-Jensen, Nordeas VD, uttryckte stark tillfredsställelse över det starka resultatet och betonade bankens fokus på att upprätthålla en stark lönsamhet. Trots utmaningar som löneinflation och ökade affärsaktiviteter, lyckades Nordea hålla koll på sina kostnader, vilket resulterade i en minskning med 9 procent jämfört med föregående år.

Framtidsutsikter och prognos för 2024

Nordea upprepade sin prognos gällande avkastningen på eget kapital för 2024 och siktar mot en avkastning som överstiger 15 procent för hela året.

Sammanfattning av Nordeas första kvartalsrapport för 2024

Nordea Bank hade ett riktigt fin första kvartal, med starka intäkter, ökat rörelseresultat och en stabil affärsaktivitet. Detta trots utmanande omvärld!

Fler blogginlägg

Du hittar fler blogginlägg här!

Obs ingen rekommendation! Gör alltid din egna analys innan du investerar i en aktie! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *