Kategorier
Investeringar

Investera i världens bästa bolag med The Star Principle

Som investerare har jag ständigt varit jakt efter nya strategier (jag vet, ej det bästa för långsiktigt värdeskapande) för att maximera avkastningen på mina investeringar. Jag har testat Utdelningsstrategi, Momentumtrading, Värdeinvestering, men aldrig känt att jag har hittat rätt och haft rätt känsla kring mina innehav. Det har alltid känts som om jag har missat något och tappat mot index långsiktigt.

Men nyligen läste jag en otrolig bok, ”The Star Principle”, av Richard Koch.

Investeringsstretegin som Richard Koch skriver om i sin bok har fått mig att omvärdera hur jag tänker kring investeringar och vilka företag jag väljer att placera mina pengar i.

Nedan kommer jag dela med mig av principerna bakom denna strategi och dess fördelar samt vilka innehav jag har investerat i just nu!

Principerna bakom ”The Star Principle”

1. Ledande position inom en nisch

Enligt Koch är det avgörande att investera i bolag som är ledande inom sina nischer, även om marknaden i sig kan vara liten.

Att vara en stjärna inom sin nisch innebär att företaget kan generera betydande vinster och överträffa konkurrenterna.

2. Fokus på tillväxt

En annan viktig princip är att investera i företag som prioriterar tillväxt. Genom att ha en aggressiv tillväxtstrategi kan företag öka sin marknadsandel och därigenom öka sin lönsamhet.

3. Undvik mediokra företag och mättade marknader

Koch varnar för att investera i mediokra företag eller företag som befinner sig i mättade marknader. Att investera i sådana företag kan leda till låg avkastning eller till och med förluster på lång sikt.

Fördelarna med ”The Star Principle”

1. Hög avkastning på investeringar

Genom att följa ”The Star Principle” kan jag förvänta mig hög avkastning på mina investeringar.

Därtill minskar risken med att investera i ledande företag inom sina respektive nischer att jag minskar risken för att mina investeringar ska gå dåligt.

2. Minskad risk

En av de främsta fördelarna med denna strategi är att den minskar risken för investerare. Genom att välja företag med en stark position inom sina marknader minskar risken för att investeringarna ska gå förlorade.

3. Långsiktig tillväxtpotential

Slutligen ger ”The Star Principle” mig möjligheten att dra nytta av långsiktig tillväxt och ökad lönsamhet över tid. Genom att investera i företag med en stark tillväxtstrategi kan jag se fram emot att se mina investeringar växa år efter år.

Mina innehav just nu enligt Star Principle

Nedan har finner du de bolagen som finns i min aktieportfölj just nu:

 • Alphabet Inc
 • Apple Inc
 • ASML Holding NV
 • Atlas Copco B
 • Epiroc B
 • Handelsbanken B
 • Investor B
 • Meta Platforms Inc
 • Microsoft Corp
 • Nordea Bank
 • Novo Nordisk
 • Schneider Electric SE
 • SEB A
 • Volvo B

Jag har valt att investera i både Sverige och utlandet. Största innehaven är svenska, Investor och Volvo. Men mitt tredje största innehav är Microsoft.

Bolagen är verksamma i olika nischer och både lokala och globala i sin verksamhet. Men det som gemensamt för dem är att de är dominanta inom sin nisch.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har ”The Star Principle” förändrat mitt synsätt på investeringar och gett mig en ny strategi för att maximera avkastningen på mina investeringar. Genom att fokusera på att investera i ledande företag inom sina nischer och undvika mediokra företag och mättade marknader, känner jag mig mer trygg och förväntansfull inför framtiden för mina investeringar.

Fler blogginlägg

Du hittar fler blogginlägg här!

Obs ingen rekommendation! Gör alltid din egna analys innan du investerar i en aktie! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *