Kategorier
Investeringar

Hej björnmarknad!

Innehåller annonslänkar till Adrecord, Avanza Bank, Kameo och SAVR.

Häromdagen möttes vi av nyheten att S&P 500 har gått in i björnmarknad. Det innebär att S&P 500 har gått ned mer än 20 % från sin högsta topp.

Det har varit ganska väntat med tanke på utmaningarna inom den globala ekonomin just, såsom:

  • Krig i Ukraina
  • Ränteökningar
  • Inflation
  • Energiprisökningar
  • Komponentbrist
  • Covid-utbrott

Det har blivit lite av en perfekt storm där gamla utmaningar från tidigare finanskriser och Covid-19 har fått kompletterats med Putin’s fruktansvärda krig.

Men hur ska man agera på börsen vid nedgång och björnmarknad?

Hur man ska agera på börsen vid nedgång är otroligt individuellt och beror mycket på vilka investeringsstrategi och förutsättningar man har. Men är du långsiktig och har pengar på börsen som du inte behöver använda i närhet är mitt tips att kontinuerligt investera. För det är i de jävligaste av tider som du gör de bästa affärerna!

Precis som det klassiska citat från Warren Buffett:

“Var rädd när andra är giriga och var girig när andra är rädda”

Warren Buffett

Tittar vi på hur Warren Buffet har agerat i år så har han varit mer aktiv än på länge. Under första kvartalet har Berkshire Hathaway investerat i följande bolag:

Därtill har han sålt aktier i Wells Fargo och Verizon.

Under Q1 2022 har Berkshire Hathaway spenderat 51 miljarder dollar på aktier. Han har således shoppat på ordentligt!

Hur agerar jag?

När det började blåsa ordentligt i juni sålde jag av lite aktier i Cibus Nordic Real Estate och Creades. Inga stora poster, men för att ha lite mer torrt krut för att kunna köpa in mig på lägre nivåer.

Jag har också utdelningar som jag inväntar från Castellum och Cibus som jag också kommer sätta i arbeta framöver.

Men en strategi jag har använt mig av är att sätta en köporder med en kurs ca 15 % lägre än vad aktierna står idag och med avslut om ett par månader. Då får jag förhoppningsvis avslut på låga kurser i aktier som jag är peppad på att fylla på mer i.

Mot ekonomisk frihet

Nedan har jag listat tre tjänster som jag tycker är enormt bra tjänster för dig som vill nå ekonomisk frihet. Alla tre länkar är annonslänkar för respektive tjänst.

Adrecord

Tjäna pengar på din blogg, hemsida eller sociala kanal som Affiliate. Till Adrecord >

Avanza Bank

Spara och investera i aktier och fonder hos banken som har haft Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad. Till Avanza Bank >

Kameo

Kameo erbjuder lån för finansiering av fastigheter. Projekten du kan investerar i brukar ge en årlig avkastning på ca 5-15%. Jag investerar via Kameo och tycker de fungerar bra, men jag vill samtidigt vara tydlig med att alla investeringar sker på egen risk och att du behöver göra den egen analys innan du investerar i projekt på Kameo. Till Kameo >

SAVR

SAVR är en ny spartjänst som erbjuder samma fonder till lägre avgifter. Det gör de genom att återbetala fondprovisionen till deras kunder istället för att behålla den själv. Istället tar de en plattformsavgift på 0.09%, vilket är så nära gratis vi kan komma. På så sätt får deras kunder mer för pengarna, samtidigt som de förändrar branschen. Till SAVR >

Blogginlägget ska inte ses som några investeringsråd utan endast information om hur jag har investerat i min aktieportfölj eller om olika aktier. Du har själv ett ansvar för att analysera en aktie innan du själv väljer att investera i aktien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *