Kategorier
Investeringar

Elon Musk köper katastrofen Twitter

Nu står det klart att Elon Musk slutför affären av Twitter. Det har ju varit en utdragen historia som började med ett bud 14 april 2022. Men vad köper han egentligen?

Twitter grundades i mars 2006 av Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone och Evan Williams. Syftet med Twitter var att göra det enkelt för användare att kunna dela kort tankar och funderingar med varandra.

Twitter växte snabbt popularitet och fick många användare snabbt. Idag har Twitter nästan 396,5 miljoner användare. En framgångssaga med många trogna användare.

Two-face Twitter…

Twitter har den fördelen jämfört med många andra sociala nätverk att det primärt fokuserar på personers åsikter och tanker, och inte utseende. En plats där människor öppet kan sprida sina tanker och åsikter fritt. Eller?

Samtidigt har man blivit kritiserat för att stänga ute folk på oklara grunder och driva en politisk agenda istället för att vara politiskt neutrala. Exempelvis har avstämningen av expresidenten Donald Trump fått kritik från många håll, framförallt republikaner.

Därtill har de kritiserats för att vara en plattform för spridning av desinformation och farlig propagande.

Men för visa områden tycker jag personlig att det är ett otroligt bra nätverk. Jag använder det exempelvis för att förkovra mig inom marknadsföring och finans.

Bara man är källkritisk och vaksam så finns det mycket bra innehåll och intressanta personer att följa.

Twitter som investering

Som investering har företaget däremot varit en ren katastrofen.

Sedan börsintroduktionen 2013 så har aktien gått upp totalt 19,8 %. Jämför det med Meta som, trots kraftiga nedgångar senaste tiden, har gått upp 159 %.

Vad är Elon Musk mål med Twitter?

Enligt en artikel i NY Times vill Elon Musk femdubbla Twitters omsättning samtidigt som man gör sig mindre beroende av annonsintäkter. Annonsintäkterna ska högst uppgå till 50 % av totala omsättningen.

Detta ska man uppnå genom att tredubbla intäkterna till över 900 miljoner användare. Därtill ska man lansera en ny produkt som i skrivande stund kallas X.

Han vill öka personalstyrkan till med 3600 st medarbetare.

Men han har redan satt sin plan i rullning. Efter att han tillträde som ägare i fredags har han redan hunnit sparka flera ledande personer, däribland VD Parag Agrawal…

Mina slutsatser

Det blir otroligt spännande att se vad Elon Musk kommer göra med Twitter. Oavsett om det blir bra eller inte, så kommer det hända saker.

Jag tror framförallt att hans varumärke och förmögenhet kommer starka upp Twitter och ge det både finansiell trygghet och mera stjärnglans.

Även om han är lite ”överallt” i sin approach så är det en väldigt systematisk person och jag tror att han kommer bygga vidare på Twitter styrkor och göra det än mer intressant!

Fler blogginlägg

Du hittar fler liknande blogginlägg här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *