Kategorier
Investeringar

ABB levererar starkt första kvartal för 2024 med höjda marginalprognosen

Kraft- och automationsjätten ABB rapporterade idag kvartalsresultat för första kvartal – en riktig pangrapport!

Trots att omsättningen inte riktigt nådde upp till analytikernas förväntningarna var det operativa EBITA-resultatet en bra bit över förväntningarna.

ABBs VD Björn Rosengren uttryckte stark tillfredsställelse över det starka resultatet och lyfte fram den rekordhöga marginalen och det starka kassaflödet som positiva tecken inför framtiden. Som ett resultat av den positiva utvecklingen höjer företaget nu sin marginalprognos för året.

Ökat EBITA-resultat och marginal

Det operativa EBITA-resultatet landade på 1 417 miljoner dollar, vilket överträffade Bloombergs analytikerkonsensus med imponerande 3,5 procent. Den justerade EBITA-marginalen ökade också markant till 18,0 procent, vilket visar på ABB:s fortsatta förmåga att förbättra sin lönsamhet.

Lägre orderingång men bättre än förväntat

Även om orderingången minskade något jämfört med föregående år, visade den dock ändå en positiv trend jämfört med analytikerkonsensus. Det bör tyda på att det finns ett fortsatt starkt intresse för ABB:s produkter och tjänster och att en vikande marknad inte ännu syns i rapporterna.

Sammanfattning om ABBs första kvartalsrapport för 2024

Sammanfattningsvis kan man säga att ABB:s senaste kvartalsresultat var riktigt bra med framförallt högre lönsamhet. Därtill guidar bolaget att de under andra kvartalet kommer ha en fortsatt tillväxt i intäkterna och en marginell förbättring av den operativa EBITA-marginalen jämfört med det första kvartalet. Kan de leverera på det blir jag tacksam som aktieägare!

Fler blogginlägg

Du hittar fler blogginlägg här!

Obs ingen rekommendation! Gör alltid din egna analys innan du investerar i en aktie! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *