Kategorier
Aktieportfölj

Mina aktieportföljers utveckling under 2023

I gårdagens utlovade jag även en genomgång av mina aktieportföljers utveckling under 2023. Överlag kan man säga att 2023 blev ett väldigt bra börsår, både för mina aktieportföljer och börsen i helhet. För att även återkoppla till gårdagens humör – seg kropp och knopp, men mindre energi. Den positiva positiva känslan är dock fortsatt hög. Som sagt 16 Weeks of Hell fortsätter levererar resultat.

Börsens utveckling under 2023

Trots ett omtumlande 2023 med fortsatt oro i omvärlden, inflation, räntehöjningar så slutade det ändå uppgång för OMXS30 på 17,3 %. Börsens breda index OMXSPI ökade med 15,5 %.

Framförallt var det det november och december som bidrog med en stark avslutning med uppgångar på 7,6 % respektive 7,3 %. Det som bidrog till börsrallyt under årets sista månader för att FED gav signaler om att räntan ska sänkas under 2024 samt positiva inflationssiffror.

Mina aktieportföljers utveckling under 2023

Som jag skrev ovan blev börsåret 2023 även ett bra år för mig och mina aktieportföljer.

Mina aktieportföljers totala utveckling var 28,89 %, vilket var 11,6 % bättre än OMXS30.

Globalportföljen

Den portföljen som gick allra bäst var min Globalportfölj som innehåller bland annat Apple, Microsoft och Nvidia (sålt nu). The magnificens seven drog ju med börsen upp ordentligt i början av året. Sedan planade utveckling ut under andra halvan av 2023. Men Globalportföljens utveckling slutade med en uppgång på 34,46 %.

Investmentbolagsportföljen

Den portföljen som gick sämst för mig var min Investmentbolagsportfölj som endast klarade av en uppgång på 4,56 % mellan april och december. OMXS3o hade en uppgång på nästan 10 % under samma period. Jag är lite besviken över utvecklingen, men samtidigt ska den framförallt bidra med stabilitet till helhetsportföljen.

Mästarportföljen

Mästarportföljen hade en uppgång på 19,96 %, vilket också var bättre än index. Även denna portfölj påverkades positivt av utveckling i bland annat Apple och Microsoft.

Sverigeportföljen

Mina största aktieportfölj, Sverigeportföljen, startade jag i juni 2023. Men den lyckades prestera bättre än OMXS30 under perioden juni-december 2023. Den hade en uppgång på 8,55 % medan OMXS30 endast mäktade med ca 4 %. Som alltid var Investor (mitt största innehav) ett ankare i portföljen och levererade en totalavkastning på 22,6 %.

Utdelningsportföljen

Utdelningsportföljen hade en uppgång på 8,19 %, vilket var lägre än index. Men då levererar den samtidigt runt 5 % i direktavkastning. Därtill är det väldigt trygga värdepapper som ger trygghet till portföljen i sin helhet.

Daglig rapport 16 januari 2024

Dagens träning inom 16 Weeks of Hell är både 60 minuters gång och gym. Finfin träningsdag med andra ord, men jag upplever dock att jag har mindre energi än tidigare dagar.

Det svåra är att få ihop familjelivet, träningen, kosten och sömnen. Men för varje vecka känner jag att det ändå blir enklare. Framförallt börjar man hitta rutiner som börja kännas hållbara!

Fler blogginlägg

Du hittar fler blogginlägg här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *