Kategorier
Aktieportfölj

Förändringar i Mästarportföljen 18 maj 2023

Ikväll har jag gjort tre förändringar i Mästarportföljen.

Jag har valt att sälja livsmedelsjätten Procter & Gamble och köpa klassiska traktorbolaget Deere & Co samt premiumbiltillverkaren Ferrari.

Sålt Procter & Gamble

Jag valde att sälja Procter & Gamble i min Mästarportfölj. Bolaget är fortfarande kvar i min Utdelningsportfölj, men jag ville renodla i aktieportföljerna och istället ge plats för att kunna köpa framförallt Ferrari NV.

Emellertid tror jag fortfarande mycket på Procter & Gamble, men framförallt som ett utdelningsbolag.

Köpt Deere & Co

Utöver att jag sålde Procter & Gamble, så ”flyttade” jag mitt innehav i Deere & Co från Globalportföljen till Mästarportföljen.

Anledningen till detta var också att renodla bland aktieportföljerna. För mig är Deere & Co ett oerhört starkt varumärke och solid verksamhet, så jag tycker den passar utmärkt in i Mästarportföljen bland de andra stjärnorna.

Deere & Co tror jag mycket på inför framtiden där effektiv förädling av våra odlingsmarker och växande befolkning bara blir viktigare och viktigare!

Köpt Ferrari

Nu har jag äntligen köpt sportbilstillverkaren Ferrari!

Ferrari kräver nog ingen större presentation, utan deras varumärke är vida känt och en riktig pärla i portföljen.

Precis som LVMH så har Ferrari påverkats ytterst lite av de sensate årens kriser (finanskris, corona och krig i Ukraina). Deras verksamhet fortsätter ”rulla på” och deras varumärke samt rykte gör är något som många av världens rikaste fortfarande vill investera i.

Men Ferrari är inte heller bara en bil, utan en statussymbol!

Till Mästarportföljen

Läs mer om aktieportföljen där jag har valt att investera i världens bästa bolag samt varumärken. Till Mästarportföljen >

Obs detta är inga rekommendationer. Gör alltid din egen analys innan du väljer att investera i en aktie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *